Welkom op de website van de Geschied- en Heemkundekring

"De Zwalm"

Onze kring telt ongeveer 300 leden, en is aangesloten bij de Heemkunde Oost-Vlaanderen. Hij werd opgericht in 1995 en publiceert 4 maal per jaar een heemkundig tijdschrift "De Zwalmgalm"
Jaarlijks organiseren wij diverse activiteiten: o.a. voordrachten, tentoonstellingen, uitstappen, enz..
Wij verzorgen en verdelen publicaties van zowel onze eigen leden als van derden.
Wij hopen weldra ons heemkundig archief en onze documentatieruimte in te richten om onze uitgebreide collectie aan gereedschappen en documenten voor te stellen.
Onze bestuursleden geven u graag alle mogelijke inlichtingen over onze werking.

Deelgemeenten
Zwalm is het
"Twaalf dorpen-Paradijs" aan de voet van de Vlaamse Ardennen, gelegen op 20 km ten zuiden van Gent, tussen Oudenaarde en Zottegem. Het omvat de deelgemeenten: Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke,
St. Blasius-Boekel,
St. Denijs-Boekel (inclusief Wijlegem), en St. Maria-Latem.