Sorry, registratie is beëindigd.

Spreekbeurt Napoléon Bonaparte door de heer Frans Roest, oud-bestuurslid van de Heemkundekring Zwalm.


  • Datum: 24/06/2022 20:00
  • Locatie Sportlaan 3, Zwalm, België (Kaart)
  • Meer informatie: "De Munk"

Beschrijving

Uitgesteld evenement.

Op vrijdag 24 juni 2022 om 20:00 uur zal de heer Frans Roest een spreekbeurt verzorgen over de legendarische Franse keizer Napoléon Bonaparte. Hij zal daarbij gebruik maken van een Powerpoint-presentatie waarbij aan de hand van talrijke afbeeldingen de persoonlijkheid van Napoleon, zijn liefdes, zijn dromen, zijn veldslagen, zijn overwinningen en zijn Waterloo, zal worden beschreven.

Sinds vele jaren verdiepte Frans Roest zich in het leven van de complexe figuur van Napoléon. Hij weet dit dan ook aan de hand van pittige anekdotes en citaten uit diverse biografieën, met kennis van historische feiten, voor het voetlicht te brengen. Het bestuur van de vzw Heemkundekring Zwalm nodigt Frans dan ook graag uit om zijn kennis over de Franse Revolutie en over Napoléon te delen met de geïnteresseerde leden van de vzw Heemkundekring Zwalm.    

De spreekbeurt is gratis, reserveren is omwille van de Coronamaatregelen op voorhand verplicht. U kunt de spreekbeurt bijwonen en een zitplaats reserveren door uw naam door te geven via secretariaat@heemkundekringzwalm.be

Portret van keizer Napoleon I, François Gérard (atelier van), ca. 1805 - ca. 1815, © Rijksmuseum Amsterdam