Sorry, registratie is beëindigd.

UITGESTELD NAAR ZONDAG 14 NOVEMBER 2021. Spreekbeurt Napoléon Bonaparte door de heer Frans Roest, oud-bestuurslid van de Heemkundekring Zwalm.


  • Datum: 14/11/2021 10:00 - 14/11/2021 12:00
  • Plaats: Franskouter 6, Zwalm, België (Kaart)
  • Meer informatie: Documentatiecentrum vzw Heemkundekring Zwalm

Beschrijving

UITGESTELD NAAR ZONDAG 14 NOVEMBER 2021.

Op zondag 3 oktober zal de heer Frans Roest een spreekbeurt verzorgen over de legendarische Franse keizer Napoléon Bonaparte. Hij zal daarbij gebruik maken van een Powerpoint-presentatie waarbij aan de hand van talrijke afbeeldingen de persoonlijkheid van Napoleon, zijn liefdes, zijn dromen, zijn veldslagen, zijn overwinningen en zijn Waterloo, zal worden beschreven.

Sinds vele jaren verdiepte Frans Roest zich in het leven van de complexe figuur van Napoléon. Hij weet dit dan ook aan de hand van pittige anekdotes en citaten uit diverse biografieën, met kennis van historische feiten, voor het voetlicht te brengen. Het bestuur van de vzw Heemkundekring Zwalm nodigt Frans dan ook graag uit om zijn kennis over de Franse Revolutie en over Napoléon te delen met de geïnteresseerde leden van de vzw Heemkundekring Zwalm.    

De spreekbeurt is gratis, reserveren is omwille van de Coronamaatregelen op voorhand verplicht. U kunt de spreekbeurt bijwonen en een zitplaats reserveren door uw naam door te geven via secretariaat@heemkundekringzwalm.be