De molens van Zwalm

In 2010 vierde de heemkundekring zijn 15-jarig bestaan. Om dit evenement nog meer luister bij te zetten, opperden we voor een extra editie van ons tijdschrift "De Zwalmgalm". Het lag voor de hand dat het nummer over onze molens zou gaan. Uiteindelijk werd het een prachtig boek..

"De Molens van Zwalm" is een lees- en kijkboek over het rijke molenerfgoed van Zwalm. Het handelt zowel over de watermolens als over de windmolens, over de verdwenen molens en over de nog bestaande molens. 

Bijdragen over geschiedenis, werking, oorsprong en getuigenissen wisselen mekaar af. Onderwerpen als kleine waterkrachtcentrales en vismigratie lichten ook de toekomst van onze molen toe. 

Het boek is rijkelijk ge├»llustreerd met oude (soms unieke) foto's, maar ook recente foto's, oude en nieuwe kaarten, oude manuscripten, tekeningen, illustraties, etc. Het boek is gedrukt aan een gelimiteerde oplage van 1000 exemplaren. 

Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar aan 25,00 euro (exclusief verzendkosten). Bestellen kan via de webshop of via secretariaat@heemkundekringzwalm.be.


TitelDe Molens van Zwalm. Een lees- en kijkboek
Uitgavevzw Heemkundekring Zwalm
Auteur(s)Michel Duprez, Guy De Noyette, Frydda Van de Velde en Frans Verlaeckt
Datum uitgavejuni 2010
Aantal pagina's192
DrukNevelland, Drongen