19 Oct
19Oct

Op vrijdag 10 november 2023 zal een gedenksteen, in de vorm van een struikelsteen, voor Michel Vande Velde worden ingehuldigd. Deze steen zal een blijvend aandenken zijn aan de verzetsdaden van Michel. 

Een struikelsteen wordt geplaatst voor de deur waar iemand geboren werd, woonde of opgroeide, die tijdens de WOII opgepakt werd om als weerstander, opgeëiste werkplichtige of politiek gevangene te sterven in één of ander kamp van de bezetter.  
In ons tijdschrift De Zwalmgalm 28-2 werd hierover uitgebreid een artikel geschreven. 

De inhuldiging zal plaatsvinden om 17u30 aan de Beekmeerssstraat 5 te Nederzwalm-Hermelgem, het geboortehuis van Michel Vande Velde, in samenwerking met het gemeentebestuur Zwalm en NSB Zwalm.

NSB Zwalm organiseert die dag tevens om 20u een voordracht door historicus Dany Neudt van vzw Helden van het Verzet. Met spannende verhalen neemt hij ons mee in het leven van de helden van het verzet uit de Vlaamse Ardennen en ook uit Zwalm.
Michel Van de Velde zal hier ook vernoemd worden. Zwalmenaar Helmut Vander Eecken brengt oorlogsmuziek op zijn accordeon. Dit gaat door in de St.-Mattheüskerk in Munkzwalm. Kaarten zijn te verkrijgen bij NSB Zwalm en kosten 10 euro, u ontvangt een gratis consumptie. 

Iedereen van harte welkom!

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.