24 Feb
24Feb

Op 31 maart 2022 is het exact 80 jaar geleden dat Sylvain Van De Velde door de vijand werd terechtgesteld omwille van zijn verzetsdaden en zijn acties bij het verbergen van Engelse piloten. Sylvain werd geboren te Sint-Maria-Latem op 9 mei 1889 en bouwde een professionele carrière uit als schrijnwerker en landmeter. Zijn uitstekende meertaligheid maakte dat hij van groot belang was voor het lokale verzet, dat toen nog niet georganiseerd was.

Ter blijvende gedachte aan deze trieste verjaardag, wenst de Nationale Strijdersbond van Zwalm, samen met de Nationale Strijdersbond van Brakel, de Nationale Strijdersbond Zuid-Oost-Vlaanderen en de vzw Heemkundekring Zwalm een herdenkingswake te organiseren op zondag 27 maart 2022. 

10:00 uur: Eucharistieviering in de kerk van Allerheiligen te Nederzwalm-Hermelgem 

11:00 uur: Stoetsgewijze optocht onder begeleiding van de Zwalmfanfare fv en enkele legervoertuigen naar de gemeentelijke begraafplaats aan de Schoolstraat te Nederzwalm-Hermelgem met een bloemenhulde door de Nationale Strijdersbond van Zwalm, de Nationale Strijdersbond van Brakel, de vzw Heemkundekring Zwalm en het gemeentebestuur van Zwalm.

Foto (c) Mario Baert

Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.