20/10/2019: Dag van de Trage Weg

Op 20 oktober 2019 werkte de vzw Heemkundekring Zwalm mee aan de jaarlijkse Dag van de Trage Weg. Jeroen De Swaef en Matthijs Verschraegen gaven er deskundige uitleg over de voormalige en nog aanwezige buurtwegen en de vele bezienswaardigheden in Rozebeke.

De werkgroep Trage Wegen Zwalm maakte i.s.m. de gemeente Zwalm tal van Trage Wegen terug bewandelbaar. Dit vergt heel wat werk en onderhandelen… en 't lukt ons! Graag bezorgen we jullie opnieuw wandelplezier met een woordje uitleg voor wie dat wil over nieuwe trajecten in Zwalm.

Er zijn wandellussen vertrekkende vanuit het dorp van Rozebeke richting de hogergelegen kouters, de Boembekemolen van Natuurpunt, het Mijnwerkerspad en de Zwalmvallei. Er is keuze tussen 2, 4, 6 en 8 km. Aangepast schoeisel is aanbevolen. Stevige buggy's kunnen als ook de ouders wat avontuurlijk zijn aangelegd. Honden zien we graag aan de leiband.Breng zeker je TrageWegen- of je Natuurpunt-lidkaart mee om te genieten van het 3 euro tarief bij inschrijving. Voor de verzekering registreren we je naam en email, en respecteren daarbij je privacy. In ruil voor je bijdrage krijg je een drankbonnetje (ter plaatse).Tot wandels op 20 oktober 2019, om 14u aan de kerk van Rozebeke, met mooi weer .

Je kan je aanwezigheid alvast aankondigen via de link "Tickets" hierboven.in samenwerking met Milieufront Omer Wattez, Natuurpunt Zwalmvallei, Heemkundekring De Zwalm en 155ste FOS De Feniks - Scouts Zwalm.