17 Jun
17Jun

Kinderen vanaf 7 jaar ontdekken tijdens een wandeltocht van 2,5 kilometer de geschiedenis van Beerlegem en het verhaal van de bijzondere vondst van een Merovingisch grafveld aan de rand van het dorp. Het grafveld werd volledig opgegraven door archeologen en zij troffen meer dan 100 graven aan, waaronder enkele graven met rijke grafgiften. De vondsten bevinden zich vandaag in de Archeosite Velzeke. “Een mooi verhaal als startpunt voor een zoektocht op kindermaat. Voor deze zoektocht kregen we ondersteuning van de Heemkundekring Zwalm, van de familie De Pessemier en van de Archeosite Velzeke. We hadden het geluk om Hubert De Pessemier zelf nog te ontmoeten, toen hij met zijn dochter aan het werk was in de groeve. Helaas kon hij de lancering van deze kinderzoektocht, waarin hij de hoofdrol speelt, niet meer meemaken. Maar hij heeft wel nog geweten dat we hieraan werkten en hij was uitermate fier. We zijn blij dat dit prachtige verhaal nu ook door de kinderen kan ontdekt worden. Met veel dank aan de familie De Pessemier", vertelt Lien Urmel.

De zoektocht is digitaal beschikbaar via de ErfgoedApp. In een volgende fase zal je ook een folder kunnen downloaden of een gids inhuren. 

Alle info vind je op www.beleeferfgoed.be/wandelen-en-fietsen.  

Deze leeswandeling is een realisatie van het plattelandsproject ‘Erfgoed kleurt de Vlaamse Ardennen’, met steun van Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen.

Meer info: https://www.hln.be/zwalm/kinderzoektocht-de-schat-van-beerlegem-opgedragen-aan-vinder-hubert-de-pessemier~a203d0ff/.

(c) Het Laatste Nieuws, Frank Eeckhout


Comments
* De e-mail zal niet worden gepubliceerd op de website.